Warning: Creating default object from empty value in /storage/content/06/1003306/cancerstiftelsen.se/public_html/kcms/kcms_config.php on line 5 Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/06/1003306/cancerstiftelsen.se/public_html/kcms/kcms_lib.php on line 4 Gunnar Nilssons Cancerstiftelse | Projekt i Kullagymnasiet
www.cancerstiftelsen.se | Onsdag, 1 December 2021 | [English]
Gunnar Nilssons Cancerstiftelse
Det går att komma längre.
Det går att rädda fler!

 

Anna Prgomet, Frida Dencker, Emelie Andersson

Projektarbete i Kullagymnasiet  

Tre elever, Anna, Frida och Emelie har gjort ett projektarbete om Gunnar Nilssons cancerstiftelse och om cancersjukdomar.  

Projektet delades in i tre delar:

1. Först tog de noga reda på vem Gunnar Nilsson var och vad Stiftelsen är. 

2. Därefter var de ute på stan och samlade in pengar. De har fått in 4 823:50 kr. Detta belopp kommer att ingå i det totala belopp som kommit in på vårt 90-konto. Vem som får det insamlade beloppet 2010 publiceras på vår hemsida i maj/juni. 

3. Anna har även gjort ett arbete om cancer. Gunnar dog i testikelcancer men eftersom prostatacancer är den vanligaste cancerformen med dödlig utgång hos män idag, valde hon att skriva om den sjukdomen.  

Torsdag den 4 mars var det dags att presentera projektarbetet på en mässa i Höganäs Folkets hus, där vi var inbjudna. Hela projektet presenterades på ett mycket trevlig sätt i PowerPoint med information och bilder på både Gunnar och hans mamma. Bilderna speglade hela Gunnars karriär på racerbanorna runt hela världen samt hans tragiska bortgång i testikelcancer och bildandet av vår Stiftelse. I dag hade med största sannolikhet Gunnar kunnat botas. Annas sammanställning om prostatacancer presenterades i en pärm. Hon har mycket noga tagit reda på allt om denna cancerform, de olika sorterna, behandling o.s.v. Informationen har hon hämtat från internet och hela tiden redogjort från vilken källa hon fått uppgifterna. 

Stiftelsen har fått följa projektets fortskridande och hela tiden blivit informerad om till exempel om hur insamlingen har gått. Vi tycker det var ett mycket trevligt initiativ av eleverna.